Isolatie

Advies isoleren van Uw huis


Door je woning te isoleren kan je heel wat geld uitsparen op je energiefactuur. Zo kan je de investering in isolatie soms al terugverdienen in amper 2 jaar tijd. De jaren die volgen zijn pure winst.


4 redenen om je woning te isoleren


Investeren in thermische en akoestische isolatie is in 2017 geen overbodige luxe meer. Ben je nog niet helemaal overtuigd, dan geven we je hieronder vier redenen waarom isolatie ook in jouw woning een meerwaarde kan betekenen:


1. Isoleren is milieuvriendelijk

Nog beter dan groene energie is geen energie! Isolatie houdt je huis langer op temperatuur waardoor je dus heel wat minder energie gaat verbruiken. De warmte blijft langer behouden en zorgt voor een aangename omgeving zonder al teveel temperatuurschommelingen. Als je helemaal groen wil gaan kan je tegenwoordig ook voor ecologische isolatie kopen die bestaat uit natuurlijke producten zoals hooi of uit gerecycleerd afval zoals pet - flessen.


2. subsidies en premies aanvragen

Er zijn heel wat energiebesparende maatregelen afgeschaft maar gelukkig blijven de isolatiepremies behouden. Grijp dus zeker je kans en vraag ook in 2017 subsidies of premies aan voor het isoleren van jouw woning! Zowel vloerisolatie, dakisolatie als spouwmuurisolatie kunnen ingebracht worden.


3. Isolatie brengt geld op!

Als bovenstaande redenen je nog niet helemaal overtuigd hebben dan zal dit je vast overtuigen: Isoleren brengt geld op! Door te investeren in energiebesparende maatregelen zullen je stookkosten dalen en kan je jaarlijks honderden euro’s besparen op je energiefactuur. Bovendien voelt een goed geïsoleerd huis veel comfortabeler aan en zal je ook een mooie meerwaarde realiseren bij de verkoop van de woning.4. Gunstig voor uw EPC-attest en EPPB

Bij het verbouwen of bouwen van een woning moet steeds voldaan worden aan de stedenbouwkundige voorschriften. Door zowel de vloeren, het dak als de muren correct te isoleren zal je een gunstig EPB-verslag toegekend krijgen. Ben je later van plan om de woning te verkopen dan zal er ook een gunstig EPC-attest opgemaakt worden wat zorgt voor heel wat vertrouwen bij potentiële kopers.


Spuitisolatie


In plaats van de bekenden isolatie platen kunt u nu ook kiezen voor spuitisolatie. Spuitisolatie biedt ideale oplossing tegen de warme lucht die ontsnapt via het dak omdat deze isolatievorm zorgt voor een quasi perfecte dichting.Voordelen spuitisolatie


spuitisolatie aanbrengenWerken met spuitisolatie is veruit de gemakkelijkste manier van isoleren. Terwijl je bij de plaatsing van platen of rollen voortdurend moet bijsturen (de juiste lengte afknippen of -snijden, zorgen voor een goede aansluiting tussen de verschillende componenten, …), kun je bij spuitisolatie onmiddellijk en zonder oponthoud aan de slag. Het isoleren van jouw dak is op die manier een pak sneller gebeurd dan bij het gebruik van andere dakisolatie.


Het wordt gedaan met behulp van een gemakkelijk te hanteren spray die probleemloos alle kieren en gaten vult. Plaatsen waar je met ander isolatiemateriaal niet bij kunt, kun je met de spray opvullen. Met deze efficiënte werkwijze vermijd je het ontstaan van ook maar de kleinste opening waarlangs de lucht kan ontsnappen. Je zult zien dat dit een merkbare verlaging van jouw energiefacturen teweeg zal brengen. Trouwens, door de thermische weerstand die spuitisolatie biedt, krijg je steeds een warm en aangenaam gevoel in huis.